Diskusní forum pro skutečné milovníky plemene shar-pei

Forum u faldíků

VYSOCINA-dve fenky k darovani

Přehled aktuálně opuštěných pejsků

Re: VYSOCINA-dve fenky k darovani

Příspěvekod voxova » 28 črc 2010, 18:07

Paní na nich pěkně rejžuje. 6tisíc za pejsky bez PP?

Hm, to je spíš první cena, takový pokus. Tenhle případ je spíš smutný než úsměvný a je i zajímavé, co vše se dá zjistit o inzerující osobě...
Dům nabízený k prodeji během týdne prodávající zlevnil o 901 000,-Kč, k domu patří dílna, kde příbuzný inzerentky (má stejné příjmení) provozuje nebo spíše ještě nedávno provozoval truhlářskou dílnu...
Inzerující je asi 171-175 cm vysoká, váží 61-65 kg, má sportovní postavu, oči a vlasy hnědé, ty vlasy po ramena, 33 let, má ráda písničku Vítr od Lucky Vondráčkové, má svůj profil na stream.cz a komentovala zde video Babky na zabití...
Nastává zajímavá doba... ;)
Jakmile jednou podrbete psa, máte vždy vystaráno o zábavu. (George Attla )
voxova

Příspěvekod Jitule » 28 črc 2010, 19:39

Téda, Voxíkovi, vy jste detektivové!!! :lol:
Je ale pravda, že k smíchu to tedy neni, vypadá to spíš, že se dostali do nějakých finan.problému, ale těch plyšandiček je mi stejně líto.
Jitule

Příspěvekod Cedrik » 28 črc 2010, 20:00

Téééda Janí, dobrý :lol: :!: Nezjistila jsi velikost poprsí? Že by ten rejžung z bezpapíráčků negramotná paní použila na plastickou operaci :shock: :?:

Každopádně nejvíc je mi líto těch mimáčků - ty jsou v tom fakt nevině, že se narodily u paní, která má šarpěje a zviklé děti .... :cry:
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal..." Antoine de Saint-Exupéry
Cedrik

Příspěvekod hanasudakova » 28 črc 2010, 20:09

Bydliště Golčův Jeníkov, Stupárovice 1.
hanasudakova

Příspěvekod LIMEZO » 28 črc 2010, 20:31

Omyl - to není paní - to je hyena! Pardon, ale jiný výraz mne nenapadá....
Děsně mně to štve, co se nyní děje s tímto našim nádherným plemenem.
Před více než-li 10 lety jsme s mužem říkali, že v útulku žádný šarpej nikdy nebude, že by to bylo
naprosto absurdní a podívejte jak se doba za těch pár let změnila - bohužel stále tvrdím, že je to
odraz dnešní společnosti zde - to jak se chovají ti nahoře (naprosto bez skrupulí a beztrestně mohou vše)
se odráží i na lidech když to vidí - vědí, že žádný postih neexistuje, tak odloží psíka jako nějakou věc
a nezájem. A bohužel nevypadá to, že by se doba hnula k lepšímu a někdo by měl zájem konečně
s nedostatečnými zákony něco dělat. Trhá mi to srdce, proto to mnohdy nemohu ani číst a vidět.
Jsem ze staré školy a byli jsme tak vychovaní, že pořídím-li si nějaké zvíře ať je během života zdravé
či marodí (kdo znal naší Madlenku ví o čem mluvím) je má povinnost se o něj postarat do konce jeho dní.
A dnes jen čumím co se děje a cloumá mnou bezmoc.....někomu omarodí psík - pryč s ním, někomu se
znelíbí - pryč s ním a je jedno jakým způsobem se ho zbavím. Přála bych si, aby takové výše uvedené
hyeny alespoň na chviíku prožili to co jejich "šarpjejové" to jediné by na ně platilo.
Je to prvně, co se vyjadřuji k tématu odložení šarpíci, koukám, že jsem se rozohnila..... uf :evil: :evil:
LIMEZO

Příspěvekod Jitule » 28 črc 2010, 22:50

Zorko, máš úplnou pravdu. Za poslední týden bylo v tisku i v tv tolik týraných pesanů, že jsem říkala, co vše se ještě musí stát, aby s tím konečně něco udělali a zvíře přestala být "poničená věc"???
Nejhorší je, že se v útulkách objevují šarpíci a to i s PP, stejně jako vy jsem si bláhově myslela, že plyšákům se to stát nemůže.A je asi jedno, jestli za ně někdo dá hodně nebo málo, prostě jak tě přestane bavit, nebo je nějaký sebemenší problém, šup s ním pryč.
Jitule

Příspěvekod Markheetka » 29 črc 2010, 04:30

A lidi jsou v tom odkládání pejsků stále vynalézavější. Měli jsme minulý týden dovolenou a poprvé jsme svěřili kluky do psího hotelu po přetěžkém rozhodování a prověřování, přesto doporučení z mnoha stran nás uklidnila. A co se nedozvíme - jsou lidé co takhle dají pejska do hotelu a už si ho nikdy nevyzvednou, pan Vojtěchovský provozuje hotel pro pejsky 12 let a 6 let tam má jednoho takhle "odloženého" psa, když sháněl majitele, tak mu řekl, ať ho teda vyhodí na ulici.. co na to říct.

Včera jsem procházela ty tuny útulků, kvůli aktualizaci sharpeivnouzi a vždycky je mi z toho smutno, člověk sjíždí ty fotky smutných očíček a hledá vráskatý čuminy, který jak říkáte, by skoro nevěřit, že to někdo může odložit, přesto tam jsou a stále nové a nové :(
Obey the Shar-Pei
Markheetka
Administrátor

Příspěvekod Cedrik » 29 črc 2010, 10:27

Máte, holky, pravdu! Tolik týraných a opuštěných psů snad nepamatuju :cry: ! Nechci se těch dobytků, co to chlupáčům dělá, zastávat, ale přijde mi, že co začali mít lidi malinko hlouběji do kapes, první čeho se zbavili byli zvířata. Taky to nechápu, protože kdybychom neměli doma jíst, tak pes dostane co dostat má, stejně jako želvy. Prostě to byla naše volba a my jsme si je k sobě připoutali, takže je naše svatá povinnost se o ně postarat :!:

Nedavno jsme se o tom v práci bavili a kolegové byli dost vyšašení kolik čistokrevných a dokonce i papírových psů je odkládáno v útulcích. Přestože nejsou pejskaři, bylo pro ně nepochopitelné jak si někdo může dát tu práci, aby si vybral chovatelskou stanici, pak konkrétní štěndo, zaplatil za ně (leckdy ne zrovna málo) a pak když vznikne první problém, šup s ním na ulici nebo do útulku :evil: :!:
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal..." Antoine de Saint-Exupéry
Cedrik

Příspěvekod hanasudakova » 29 črc 2010, 18:44

Krásně řečeno, prostě jsme je k sobě připoutali a musíme se o ně postarat. Tak to cítíme my, všichni krásně praštění pejskaři, bez rozdílu plemene.
Potom je druhá skupina těch, kteří by sice rádi pejska měli, mají je rádi, ale jejich život je natolik akční, že by se o něho nemohli dobře starat a museli se ve vlastním životě omezovat. To omezování dělá skupina naše a děláme to rádi. Přesto si této druhé skupiny vážím.
No a ta další skupina sice tvrdí, že pejsky milují, nějakého si pořídí, nejlépe atraktivní plemeno a při prvním problému je odloží, v nejhorším případě dají utratit.
Této skupiny si snad neváží nikdo, těm říkám lidský odpad, bohužel, nejde nikam uklidit na skládku.
Aisha se mnou vyjímečně se vším souhlasí Hana
hanasudakova

Předchozí

Zpět na Pejsci v útulcích