Diskusní forum pro skutečné milovníky plemene shar-pei

Forum u faldíků

Problémové soužití 2 psů

Co můžete od svého shar-peie čekat a čím může překvapit

Re: Problémové soužití 2 psů

Příspěvekod Marcela » 24 črc 2010, 16:10

Pokud mohu trochu radit, než se definitivně rozhodnete dát jednoho pejska z domu, zkuste paní Žertovou, její metody jsou oproti metodám p. Desenského (znám ho osobně ještě z doby, kdy nebyl psychologem psů a z vlastní zkušenosti bych mu nedala převychovat ani plyšového psa) daleko šetrnější. Podle mého názoru si Vaši pejskové opravdu vyjasňují své postavení ve smečce a vyhrát může pouze jeden a druhý se musí podřídit. Na kastraci se názory různí, ale přesto, že Vaši pejsci spolu bojují, tak kastrací bych tento problém neřešila bez ohledu na to, zda kvůli chrupu budou uchovnění nebo ne, kastraci uznávám pouze ze zdravotních důvodů. A o postoji chovatelky Vašich pejsků se mi ani nechce zmiňovat, takhle se správný chovatel prostě nechová.
Marcela

Příspěvekod simik » 24 črc 2010, 16:23

Tak něco pro Kája :
Vadu u Maxe jsem zjistila na 6 měsících . Paní chovatelka se odmítá celou tu dobu o tom bavit . U Plymoutha jsem na to přišla až teď . Ano moje chyba , ale zrovna jeho jsem kupovala už jako staršího a p. chovatelka tvrdila , že je naprosto v pořádku .
Pejsky jsem nekupovala na chov . To ale neznamená , že je to jedno . Za každého jsem zaplatila 18000,-Kč a zaplatila jsem za kvalitní psi . Např. Max má díky své vadě problém na celý život .
Rozhodně nedělám někomu zle tím , že se mi psi rvou a já nevím co mám dělat a teď se snažím jednoho z nich za každou cenu vrátit chovatelce . To NE !!! Od chovatelky se snažím 2 1/2 roku získat nějaký postoj k tomu , že má pes vadu .
simik

Příspěvekod Kaja » 24 črc 2010, 19:16

Já se rozhodně chovatelky nezastávám, ani jí osobně neznám, ale prostě nedovedu si představit, že by každý chovatel vracel peníze za štěně po třech letech života psa, když si páníček náhodou něčeho všiml :o 18 tisíc je spousta peněz, pokud si kupuji štěně za takové peníze nenechám si nikým nic namluvit, důkladně si ho prohlédnu a pokud není přezubené a já jej chci na chov, nechám si vše zapsat důkladně do kupní smlouvy, co a jak bude, když se špatně přezubí. Ke mně když kdokoliv přijede pro štěně, tak všem říkám, ať si jej důkladně prohlédnou od uší až k patám a lidi mi odpovídají, že je jim to trapné, kupní smlouvu si ani nečtou, prostě nechápu (já je do toho nutím, jak ten magor):? a pak se po třech letech bude někdo vztekat??? Pokud jste to u jednoho pejska zjistila už před dvěma a půl lety, měla jste tehdy za tím tvrdě jít, ale po třech letech???? To si prostě nedovedu představit :( Já bych spíš doporučila, když vám to do týhle doby nevadilo (ani jste si toho nevšimla),abyste byla ráda za to, že jsou pejsci zdraví a zaměřila se na jejich převýchovu, aby spolu dokázali rozumně soužít, protože za to, že to nedokážou, chovatelka opravdu nemůže ;)
Kaja

Příspěvekod simik » 24 črc 2010, 19:41

Já sem někdy tvrdila , že to , že se perou je chyba chovatelky ? To snad ne !!!
A kdo se vzteká ? Prostě se stalo a chování chovatelky mi od samého začátku nepřipadá správné . Toť vše .
Možná , že by jste měla více přemýšlet než něco napíšete .
simik

Příspěvekod Kaja » 24 črc 2010, 20:01

Bylo nám Plymoutha líto . A chtěli jsme pro Maxe kamaráda aby mu nebylo smutno . Sranda je ta , že jsem se na ty rvačky při odběru ptala a bylo mi řečeno , že to nepřipadá v úvahu .
O to víc mně teď mrzí , že by měl jít Plymouth pryč . Jako malého ho nikdo nechtěl a teď další zrada . Jsem z toho moc špatná .

Pardon, mně zrovna také nepřipadá chování chovatelky úplně "košér", ale ani vaše ne, promiňte, holt za hloupost se platí, tím končím, abych náhodou někoho neurazila ;)
Kaja

Příspěvekod simik » 24 črc 2010, 20:30

Ano to nám opravdu chovatelka řekla . Tím , ale nechci na ní v tomto ohledu házet plnou vinu . Věřím , že kdyby se sešla jiná povaha tak by to mezi nima nemuselo být tak zlé .
No není každý génius od přírody a zkušenostma se člověk učí .
simik

Příspěvekod Jitule » 24 črc 2010, 23:33

Ahoj, nechtěla jsem se k tomu vyjadřovat, ale nedá mi to. Přesto, že už ted nejde o to, kdo z koho, musím souhlasit s Kajou. Řešit zuby do 3 let mi připadá nesmysl, po přezubení bych naložila pesana do auta a jela za chovatelkou, at se sama podívá a řekne. Jenže já jsem asi pitomá, ale přesto že bych si pořídila plyšáka na chov a něco by nevyšlo, už je to prostě moje mimi a tak mi žádné vady neva. Nikdo nejsme dokonalej a penize, at zaplacené, nebo vrácené to nezmění, ale láska a oddanost toho plyšaká ANO.
A k těm rvačkám, neumím poradit co s tím. Mám 3 fendy a díky bohu mi to nepotkalo, náznaky samo byly, když holky dospívaly, ale včas jsem to vždy utla, mají jasno. Já jsem šefová a já určuji, kdo co může.
Bohužel vaše chyba byla, že plyšaká vám bylo líto a tak jste si vzali kamaráda pro své mimi. Už tenkrát jste museli počítat s tím, že tohle jednou přijde, přesto, že chovatelka vám řekla, že né. Jí se to nestane, ona má doma jasno, její pesani vědí kde je jejich místo a když k něčemu dojde, šéfová to jasně rázně vyřeší.
A jak píše Marcela, kdybych si měla vzít v práci neplacenou dovolenou, tak bych si našla někoho, kdo tomu rozumí, aby MĚ vycvičil, jak to mám dělat. Já si totiž nedovedu přectavit, že bych si měla vybrat, která z holek půjde z domu a mohl by být ten nový domov sebelepší.
Jitule

Předchozí

Zpět na Plemeno, jeho charakteristika a chování